Fantasyfestival, førstegangsudgivelser og fejring!

 
 

Af Louise Lund Olesen

Håbefulde Unge Forfattere tryllede en stand frem på årets Fantasyfestival i Esbjerg. Det var andet år i træk, at HUF deltog på den populære bogmesse og i år sprang hele 18 huffere ud som udgivne forfattere. Vi gentog nemlig den magiske succes fra året før og udgav medlemmernes noveller, som de havde knoklet med at skrive, redigere og finpudse henover foråret og sommeren.

Udgivelserne blev fejret med boblende "trylledrik" og vise ord fra foreningens forperson. For nogle var det deres første udgivelse, for andre var det en af mange, men det var let at se, at det for alle var en stor oplevelse - uanset novellens nummer i rækken.

Den farverige bod med de 18 noveller trak da også mange magikere, elvere og andet godtfolk til sig. Både store og små nysgerrige nisser og hekse, menneskebørn og mystikere, kom hen til huffernes bod for at snakke, handle eller lade sig inspirere til at finde et nyt fællesskab.

Og netop fællesskabet var i centrum for boden, som for mange blev et samlingssted på den travle bogfestival i det varme bibliotek, som i weekendens anledning var forvandlet til en tryllestøvsglitrende bogmesse for magiske nørder og nysgerrige alkymister.

Uanset, om det er første, fjerde eller niende gang, at man deltog i festivalen, var huf-standen axis mundi - verdens navle, i hvert fald lige denne dag og netop derfor, var ingen huffer nogensinde alene eller efterladt til sig selv, men kunne altid finde nogle, som de kunne være en del af.

For hvorfor gå til bogmesse alene?

Nyheder, BegivenhedHUF