Inspiration, ideer og indsigt - tag til workshop med HUF

Af Louise Lund Olesen 

En sommerdag i august drog en håndfuld håbefulde unge forfatterspirer mod et bibliotek i Odense for at deltage i en 6 timers skriveworkshop med Anders Frimann og Katrine Skovgaard. Sidstnævnte åbnede skrivedagen med sin magiske kuffert fuld af inspiration og ideer. Hun fortalte malerisk om sin egen vej mod forfatterskabet, om sin egne udgivelser og sin baggrund som elev på Manuskriptskolen for Børnefiktion, mens hun rundhåndet delte ud af skriveøvelser. Der blev også tid til at samskabe en historie om et forhistorisk Føtex som havde et mystisk, magisk toilet.

Efter en velfortjent optankningspause med frokost, kaffe og kage, var det igen tid til at sætte sig til tasterne. Denne gang var det et dyk ned i psykiatrien og den psykisk syge litteratur. Anders Frimann åbnede døren til sit eget forfatterskab og tog deltagerne med på en rejse gennem sine egne bøger om sine psykiske sygdomme, som motor for sine digtbøger inspireret af Yayah Hassan. Herefter kastede han kærligt deltagerne ud på dybt vand, når de skulle give sig i kast med skriveøvelser om karakterer der levede med psykiske lidelser.

Dagen bød derfor både på lette, idegenererende skriveøvelser og dybdegående karakterarbejde - alt i alt en dag, hvor deltagerne gik hjem med både mere indsigt, inspiration og ikke mindst - kagefyldte maver.

Skrivedagen var gratis at deltage i og også åben for ikke-medlemmer.

Vil du gerne med til en lignende workshop?
Den 19. november afholder HUF igen en gratis, åben workshop. Denne gang underviser Andrea Fausbøll og Katja Berger på Hvidovre Hovedbibliotek.

Du kan finde mere information om workshoppen og læse, hvordan du tilmelder dig her!

Nyheder, BegivenhedHUF