Workshops med HUF – hvorfor skrive alene?

 

Psykisk Syg Litteratur ved Anders Frimann

 

Hvorfor skrive alene? Det er mottoet i HUF. Nogle gange kan det dog godt føles som om, at man er ret alene, selvom man er medlem af en forening med andre unge, håbefulde forfattere.

Det var dog ikke tilfældet den 19. august 2023, da en god håndfuld skrivesultne unge mødtes til en dag med workshop, netværk, ideer og selvfølgelig masser af kage.

Ideerne fløj rundt i rummet den første halvdel af workshoppen. Her havde Katrine Skovgaard taget medbragt den helt store skattekiste af øvelser. Med afsæt i sine egne bogudgivelser åbnede hun op for nye måder at skabe fortællinger og tage styringen over kreativiteten.

Ideer er nemlig ikke noget, man bare behøver at vente på. Det er noget, man sagtens kan tvinge frem.

Efter en god frokost og en pause fuld af netværk med både nye og gamle ansigter, blev det tid til workshoppens mere alvorlige del. “Psykisk Syg Litteratur”. For hvordan skriver man egentlig, når man er psykisk syg og hvordan skriver man om psykiske sygdomme?

Det kunne Anders Frimann fortælle mere om, med udgangspunkt i sine egne eksperimenterende udgivelser i digtform. Her hørte man et stormvejr af taster ved de dybdegående øvelser som Anders bragte med.

Det var nogle trætte, men glade forfattere, der – med ordfyldte computere og idemættede hoveder – traskede hjem mod hver deres krog af Danmark. Der er ingen tvivl om, at de både blev rige på viden, ord og nye bekendtskaber, for det er lige det, som fysiske møder og workshops i HUF kan.

Samle deltagere og medlemmer fra hele landet om det at skrive, så man ikke er alene.

Begivenhed, NyhederHUF